середа, 15 квітня 2015 р.

БІБЛІОТЕКА. МУЗЕЙ. ГРОМАДА


 Щоби по-справжньому любити свій рідний край, його слід добре знати. Для цього необхідно вивчати його історію, мову, культуру. Саме спільна краєзнавча робота музею і бібліотеки сприяє вихованню в учнів патріотизму, національної свідомості, високої моральності та духовного розвитку особистості.


    В селиші Красне Буського району Львівської області по вул. М. Грушевського,15 функціонує сучасний соціокультурний комплекс, до якого входять селищна бібліотека ім. І. Тиктора та історико-краєзнавчий музей селища. Робота бібліотеки і музею тісно пов’язана. Бібліотечні працівники  проводять в музеї години краєзнавства, уроки народознавства, краєзнавчі вікторини, а також ознайомлюють відвідувачів з історичними документами, в яких висвітлено життя і діяльність наших відомих земляків.


    Учні й вчителі усіх навколишніх загальноосвітніх шкіл відвідали музей, а також ознайомилися із постійнодіючими  книжковими виставками і тематичними поличками в бібліотеці. Окрім того, багато гостей, які приїжджають в наше селище, звертають увагу на красивий будиночок і з цікавістю заходять у нього. Тут їх  чекає цікаве спілкування з бібліотечними працівниками, оглядання музейних експонатів, а також обговорення актуальних тем сьогодення.


 Від часу заснування музею його відвідало безліч людей із різних куточків України, залишивши свої відгуки і слова вдячності. Добре, що є ще в наш час такі безкорисливі і саможертовні люди як Василь Ласка і Ярослав Стецишин, які багато років збирали документи про історію нашого краю і плекали надію, що все-таки в селищі буде створений такий музей.



    Низько вклоняємось людям, які всім серцем люблять рідний край, створюють музеї на громадських засадах, збирають і записують спогади учасників визвольних змагань, зберігають і популяризують наше минуле. Минуле, без якого немає майбутнього…

Немає коментарів:

Дописати коментар