середа, 1 червня 2016 р.

ПІД МИРНИМ НЕБОМ ХОЧЕМО МИ ЖИТИ

Свято всіх дітей — одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення прийняла Міжнародна демократична федерація у листопаді 1949 року. Перший день захисту дітей відзначили у 1950 році. Підтримала цю ідею Організація Об'єднаних Націй і проголосила захист прав, життя та здоров'я дітей одним із пріоритетів своєї діяльності.
   Щороку 1 червня весь світ відзначає свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. З цієї нагоди в Красненській бібліотеці ім. І. Тиктора була проведена інформаційна хвилинка «Під мирним небом хочемо ми жити», в якій взяли участь учні молодших класів Красненської ЗОШ №1, а також вчителі Дзядух Л. В. і Дзядух Н. Б.
   На початку заходу бібліотекарі наголосили, що діти – це наше майбутнє, і обов’язок дорос-лих в усьому світі – надавати їм усе найкраще, захищати від усього жорстокого та злого. Саме від того, якими стануть діти, залежить мир і спокій світу, кожної країни, кожного з нас.
   Міжнародний день захисту дітей – не лише барвисте, веселкове свято, а ще й нагадування всім про необхідність захищати права юного покоління. Учасники заходу мали змогу ознайомитися зі змістом основних статей Загальної Декларації прав дитини, Конвенції ООН про права дитини, Конституції України.   
  Захід було спрямовано на формування свідомої громадської позиції, та ознайомлення дітей з законами, які захищають їхні права. Активними учасниками інформаційної хвилинки були Гавур Ліля, Смик Олексій, Боднарчук Орест, Ференц Аліна.

Немає коментарів:

Дописати коментар