субота, 1 серпня 2015 р.

АПОСТОЛ ПРАВДИ І ДОБРА

    Андрей Шептицький займає в сучасній історії роль людини, що стала помостом між західною і східною церквами, підтримувала відновлення Української державності та піклувалася про розвиток української культури.


   Сорок чотири роки він мудро вів корабель Української греко-католицької церкви, як її глава. Шептицький показав себе непересічним політичним діячем, меценатом української культури, а своєю високо моральністю й шляхетністю зажив слави воістину святої людини. 29 липня виповнилося 150 років від дня народження Андрея Шептицького. До цієї дати працівниками Красненської бібліотеки ім. І. Тиктора був проведений бібліотечний дайджест «Апостол правди і добра». Під час заходу усі присутні мали змогу коротко ознайомитися з життєписом митрополита та його вкладом у розвиток католицької церкви. Також бібліотекарі розповіли про духовну діяльність великого митрополита, який за час свого служіння розбудував греко-католицьку церкву як в Україні, так і за кордоном. Будучи одним із найбагатших людей Галичини він щедро фінансував українські культурно-просвітницькі товариства, надавав стипендії молодим митцям, підтримував українську економічну діяльність, сприяв відкриттю кооперативів.
    Окрім того, присутні переглянули літературу тематичної полички “Апостол правди і добра”. Найбільш активну участь у проведенні заходу прийняли Романюк Ірина, Осика Христина, Лаврик Юля, Домбровська Василина. Наприкінці заходу було зачитане Пастирське послання Глави УГКЦ з нагоди Року митрополита Андрея Шептицького.

Немає коментарів:

Дописати коментар