неділя, 23 серпня 2015 р.

«ТВОЯ КРАЇНА - УКРАЇНА»

Утвердження України як незалежної, демократичної і суверенної держави обумовлює необхідність глибокого і всебічного дослідження тих сторінок історії, які протягом тривалого часу невиправдано і незаслужено замовчувались. Сприяла цьому радянська заідеологізована суспільна система, яка часто замовчувала або фальсифікувала історичні факти і події.


    З нагоди дня Незалежності України у Красненській бібліотеці ім. І. Тиктора було проведено інформаційний мікс «Твоя країна - Україна». Шляхом заходу користувачі аналізували ідеологічні шаблони минулих часів. Голова молодіжного клубу «Сучасник» Олексій Мировський наголосив, що сьогодні, коли триває активний процес розбудови і становлення суверенної Української держави, стає дедалі зрозуміліше, що без повернення історичної правди унеможливлюється розвиток духовності суспільства, формування національної свідомості, подолання комплексів малоросійства, другорядності та провінційності.
    Найбільш активну участь у проведенні даного заходу взяли Шумська Ольга Василівна, Маліцька Стефанія Степанівна, Сняданко Ганна Василівна, Тхоровська Марія Казимирівна, Ярошович Ірина Миколаївна, Букеда Ольга Василівна, які також висловлювали і власні думки про розвиток, здобутки і втрати України за час незалежності. На завершення заходу завідувач бібліотеки Надія Тарнавчик процитувала слова В’ячеслава Липинського: «Маючи в своїй нації і Схід і Захід, ми мусимо, коли хочемо бути нацією, ці два напрями під гаслом  єдності та індивідуальності нашої національної в собі весь час гармонізувати. Без такої гармонізації ми гинемо як нація: підпадаєм – не завойовані ніколи чужою державою, а завжди власним внутрішнім розладом – під впливи то східної Москви, то західної Польщі…».

Немає коментарів:

Дописати коментар