середа, 2 вересня 2015 р.

ПРАВОВА ОСВІТА НАСЕЛЕННЯ

    Розбудова в  Україні демократичної, правової держави ставить на перший план вирішення загальнонаціонального завдання — суттєвого підвищення рівня правової культури громадян, подолання явищ правового нігілізму, створення морально-правового клімату в суспільстві, який би гарантував особі реальну свободу поведінки людини в поєднанні з відповідальністю перед суспільством, забезпечував її права, соціальну захищеність, повагу її гідності.

 

    Найважливішою складовою у формуванні громадянського суспільства є розуміння людиною своїх прав та виконання обов`язків, які регламентуються законодавством. Оскільки, однією з основних функцій бібліотеки є інформаційно-освітня, то й правовій освіті відведено значне місце. Саме для того, аби правильно підвищити юридичну грамотність серед населення у Красненсьуій селищній бібліотеці ім. І. Тиктора було оформлено виставку-перегляд "Правова освіта населення", метою якої є сприяння підвищенню правової свідомості населення і правової культури.
    Саме таким способом бібліотекарі ознайомлюють своїх читачів із українським і міжнародним законодавствами, інформують про прийняття нових законів, обговорюють з читачами ефективність уже діючих, а також рекомендують правову літературу своїм користувачам.

Немає коментарів:

Дописати коментар