неділя, 21 лютого 2016 р.

Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

«Небе́сна Со́тня» — прийнята в Україні збірна назва загиблих протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану (Революції Гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року.
    У Неділю, 21 лютого 2016 року, біля меморіалу "Борцям за волю України" та пам’ятного знаку "Героям Небесної Сотні" в селищі Красне відбувся віче-реквієм по вшануванню Героїв Небесної Сотні. Розпочалося віче з символічної ходи від пам’ятника Т.Г. Шевченку, де зустрілись дві церковні громади, з запаленими лампадками до меморіалу "Борцям за волю України". о. Юрій Толочний та о. Степан Жукровський  відправили поминальну панахиду. З промовою виступили отці, селищний голова Микола Чучман, голова Буського районного братства ОУН-УПА Мар’ян Длугош, а також депутат селищної ради Володимир Михайлюк. 
Опісля виступили учасники художньої самодіяльності Красненського Народного дому з піснями та віршами приуроченими тим сумним подіям.
На заході були присутні й працівники Красненської бібліотеки ім. І. Тиктора. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв. На завершення усі присутні заспівали «Боже великий єдиний».

Немає коментарів:

Дописати коментар