вівторок, 26 квітня 2016 р.

ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ

26 квітня 1986 року в Україні сталася катастрофа світового масштабу: вибухнув ядерний реактор Чорнобльської АЕС. Величезна радіоактивна хмара покрила значні території України, Росії, Білорусії, зачепила країни Європи.
    До 30-ї річниці пам'яті Чорнобильської трагедії в Красненській бібліотеці ім. І. Тиктора відбулася година скорботи «Щоб світ не забув про Чорнобиль». Зав. книгозбірні Надія Тарнавчик розповіла про страшні наслідки катастрофи, які не піддаються точній оцінці, адже площа, котра постраждала від катастрофи становить 1/12 території України, а близько 1500 населених пунктів перебувають під постійним радіоекологічним контролем. Окрім того, вона наголосила й на тому, що особисту трагедію переживають люди, які потрапили в зону дії радіації, адже десятки тисяч з них передчасно померли.
    Наприкінці заходу Надія Тарнавчик зауважила, що Чорнобильська катастрофа тривожить пам’ять усього людства. Вона гостро поставила питання про можливість нашого існування, яке бентежить кожного і хвилюватиме ще не одне прийдешнє покоління. Закінчився захід хвилиною мовчання в пам’ять усіх тих, хто загинув у результаті цієї трагедії.

Немає коментарів:

Дописати коментар